Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@00:47:05 GMT

با اين گياهان افسردگي تان را درمان کنيد!

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۴۲۹۳۲

خبرگزاري آريا -
گياهان دارويي ضد افسردگي

براي درمان انواع افسردگي، ساليان درازي است که از انواع داروهاي ضد افسردگي شيميايي استفاده مي شود ولي چون درمان افسردگي گاهي چندين ماه يا چندين سال طول مي کشد، مصرف کنندگان اين داروها هميشه از عوارض جانبي آن ناراضي و نگران هستند.

افسردگي را با گياهان دارويي فيتيله پيچ کن!
براي درمان انواع افسردگي، ساليان درازي است که از انواع داروهاي ضد افسردگي شيميايي استفاده مي شود ولي چون درمان افسردگي گاهي چندين ماه يا چندين سال طول مي کشد، مصرف کنندگان اين داروها هميشه از عوارض جانبي آن ناراضي و نگران هستند؛ به همين دليل، به تازگي تحقيقات وسيعي روي گياهان دارويي ضد افسردگي و آرام بخش صورت گرفته و تعدادي داروي گياهي موثر و داراي حداقل اثرات جانبي به بازارهاي جهاني عرضه شده است؛ البته مصرف اين گياهان هم، بدون عارضه نيست و خواندن اين مطلب نبايد باعث شود داروهايي را که پزشک براي تان تجويز کرده، به طور ناگهاني قطع کنيد اما شايد با مشورت و تحت نظر پزشک تان بتوانيد کم کم آنها را جايگزين داروهاي شيميايي کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين مطلب به معرفي تعدادي از اين گياهان مي پردازيم:

سنبل الطيب
سنبل الطيب يکي از قديمي ترين گياهان دارويي است که در ايران و جهان از آن براي مصارف گوناگون دارويي، غذايي و بهداشتي استفاده مي شود. اين گياه به صورت وحشي در جنگل هاي کم درخت در حاشيه جويبارها و گودال ها مي رويد.

قسمت مورد استفاده اين گياه ريشه آن است و معمولا از ريشه گياهي که بيش از 3 سال عمر دارد، استفاده مي شود. سنبل الطيب پس از خشک شدن به رنگ قهوه اي در مي آيد و طعم آن تلخ ولي خوشبو و معطر است و عطر آن پس از خشک شدن، بيشتر مي شود. بوي مطبوع اين گياه به قدري است که گربه آن را از فواصل دور هم تشخيص مي دهد و به طرف آن مي رود؛ به همين علت، به اين گياه علف گربه نيز مي گويند.

سنبل الطيب خاصيت آرام بخش دارد و براي درمان افسردگي مفيد است

تاثير دارويي ريشه تازه اين گياه، 3 برابر خشک شده آن است. سنبل الطيب بايد در حرارت کم، خشک شود زيرا حرارت بالا تمام اثر دارويي آن را از بين مي برد. يکي از مهم ترين خواص دارويي اين گياه خاصيت آرام بخش بودن آن است. سنبل الطيب با داشتن خاصيت ضد تشنج در رفع ناراحتي هاي عصبي و کاهش صرع نيز مفيد است. دلهره، تشويش و نگراني را تا حد زيادي از بين مي برد و جايگزين خوبي براي قرص ها و داروهاي آرام بخش است.

نحوه مصرف
مقدار 2 تا 4 گرم سنبل الطيب را که قبلا کوبيده شده باشد در يک ليوان آب جوش ريخته به مدت نيم ساعت باقي بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي 3 بار، هر بار يک فنجان ميل کنيد. اين نوشيدني معالج تمام حالات عصبي، سرگيجه، ناآرامي هاي عصبي، ضد ترس شبانه اطفال و آرام بخش بسيار خوبي براي کارهاي فکري زياد است.

علف چاي
يکي از بهترين داروهاي گياهي ضد افسردگي که خاصيت دارويي و خواص ارزنده ديگري نيز دارد، علف چاي است. قدمت مصرف اين گياه بيش از 2 هزار سال است و نزد بيشتر اقوام و ملل جهان به عنوان بهترين داروي بيماري هاي عصبي مورد استفاده بوده است. اکنون بيش از 50 کارخانه داروسازي جهان از گياه علف چاي، داروهاي مختلف ضد افسردگي تهيه مي کنند. اين گياه در ايران با نام هاي ديگري نظير گل راعي، علف هزار چشم و هوفاريقون شناخته مي شود.

يکي از بهترين داروهاي گياهي ضد افسردگي علف چاي نيست

قسمت مورد استفاده اين گياه، سرشاخه گلدار گياه تازه يا گياه خشک شده و نيز گل هاي تازه گياه است. علف چاي در درمان افسردگي هاي خفيف عصبي همچون افسردگي هاي دوران يائسگي و درمان خستگي هاي عصبي موثر است. خاصيت اين گياه در درمان افسردگي به اثبات رسيده است. ماده موثر اين گياه هايپريسين است. اين گياه را نيز مي توانيد به صورت چاي، دم کرده و نوش جان کنيد.

زعفران
زعفران بومي نواحي مختلف آسيا، به ويژه جنوب غرب آسيا، جنوب اروپا و خوب اسپانياست. قسمت مورد استفاده اين گياه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهاي خامه و کلاله گل است. زعفران حاوي مواد چرب، املاح معدني، موسيلاژ و اسانس هاي فراواني است. رنگ زعفران مربوط به ماده اي به نام کرويسن است. مهمترين خاصيت زعفران که از قديم مورد توجه بوده درمان افسردگي است.

زعفران باعث تحريک اعصاب شده و براي درمان افسردگي مفيد است

زعفران بوي قوي و طعمي تلخ دارد، باعث تحريک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و داراي خاصيت آرام بخشي و خواب آوري است و بالاخره اگر مي خواهيد هميشه شاد و خندان باشيد، زعفران بخوريد. زعفران را بايد در شيشه هاي دربسته و دور از تور نگه داري کنيد زيرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست مي دهد. اسانس زعفران تبخير شدني است و در صورت نگه داري نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخير، از اثرات دارويي و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبيت خود را نيز از دست مي دهد.

با توجه به اينکه مواد معطر گياه در حالت پودر شده، بسيار سريع تر از پودر نشده آن تبخير مي شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنيد يا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داري کنيد. از مضرات زعفران اين است که روي سيستم توليد مثل اثر دارد؛ بنابراين زنان حامله بايد از خوردن زياد آن اجتناب کنند. در ضمن خوردن زياد زعفران براي کليه ها مضر است و اشتها را نيز کم مي کند.

منبع:ماهنامه پزشک شهر/برترين ها

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره‌کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

نفیسه گل بشیر‌زاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها، اظهار داشت: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود : با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد. همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

گلبشیر زاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش تسنیم، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید